Організованими групами біженці намагаються перетинати греко-турецький кордон. Навіть з'явилася інформація про те, що найбільш зручні для "переходу" ділянки показують турецькі військові, які ведуть спостереження з дронів.

Камера спостереження на греко-турецькому кордоні в тепловізійному режимі фіксує десятки грецьких силовиків і сотні або й тисячі біженців з іншого боку огорожі. Через сирійських біженців, які намагаються нелегально перетнути кордони країни і потрапити в Європу Греція посилює захист на кордоні з Туреччиною.

Біженці на кордоні Туреччини і Греції, скріншот: YouTube

Раніше влада Греції заявила про намір звести огорожі в трьох місцях — там, де найбільше мігрантів. Нові ділянки простягнуться на 36 км уздовж грецько-турецького кордону. Водночас турецька влада попередила, що кількість мігрантів може значно зрости через посилення кризи в Сирії.

Греція також звинувачує турецьку поліцію в наданні мігрантам інструментів для прорізання сітки огорожі на кордоні. Поштовхом до дій послужила відмова Туреччини від домовленостей з ЄС щодо стримування мігрантів в обмін на фінансову допомогу. Анкара відкрила кордони на тлі загострення ситуації в сирійській провінції Ідліб. У Брюсселі назвали такі дії неприпустимими.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Показати ще

Біженці на кордоні Туреччини і Греції, скріншот: YouTube

Скріншот: Телеграм

Скріншот: Телеграм

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, світ знову на межі третьої світової: Туреччина усією міццю вдарила по Росії в Сирії

Як повідомляв портал "Знай.ua", сльозогінний газ і шумові гранати — навалу мігрантів на кордоні з Грецією ледь стримують

Також "Знай.ua" писав, обстріли режиму Асада у Туреччині зачепили Україну - "Гинуть як військові, так і цивільні"