Медичні експерти з Китаю стверджують, що препарат " Авіган", який застосовують проти грипу, є "явно ефективним" для лікування коронавірусу.

Фавіпіравір - активний інгредієнт японського протигрипозного препарату під назвою Авіган, було випробувано на 340 пацієнтах із захворюванням-вбивцею в Китаї. Про це повідомляє DailyMail.

Пацієнти, які приймали фавіпіравір, швидше одужували і стан їхніх легенів був значно кращим порівняно з пацієнтами, яким не давали цей препарат.

Фавіпіравір, фото Getty Images

Вважається, що цей компонент блокує розмноження вірусу в організмі. Дослідники з Гонконгу стверджують, що нададуть препарат безкоштовно, якщо дослідження покажуть, що він безпечний.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Разом із тим, деякі клінічні випробування дають привід припускати, що Авіган не буде корисний пацієнтам із більш важкою формою хвороби.

Як відомо, фавіпіравір – активна речовина, яка показала свою ефективність проти штамів грипу, жовтої лихоманки і деяких інших вірусних захворювань.

"Засіб проявив свою ефективність, без будь-яких явних побічних ефектів, допомагаючи одужати пацієнтам із коронавірусом. Він має високий ступінь безпеки і явно ефективний при лікуванні", – заявив напередодні на пресконференції представник Міністерства науки і технологій Китаю Чжан Сіньмінь.

коронавірус, фото Getty Images

Уточнюється, що у пацієнтів, які вживали цей препарат, одужання в середньому наступало через чотири дні, при цьому у дев'яти з десяти пацієнтів відзначалося поліпшення стану легенів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які заходи запроваджують за порушення карантину в різних країнах світу

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин триватиме і після 3 квітня: десятки тисяч потенційно заражених повернулися в Україну

Також портал Знай.uа писав,українцям на карантині повернуть 50% зарплати