Грецька поліція знову застосувала сльозогінний газ і світло-шумові гранати проти мігрантів, які зібралися на її кордоні з Туреччиною. Люди вимагали пустити їх на тлі загострення кризи в Сирії і "відкриття кордонів" з Туреччиною. Напруга зросла на контрольно-пропускному пункті Кастаньєс, де греки вже розганяли біженців напередодні.

У суботу вранці, 29 лютого, мігранти взялись кидати камінням у грецьку прикордонну поліцію, яка у відповідь використала світло-шумові гранати і сльозогінний газ. Повідомляється, що протягом ночі багато людей намагалися проникнути на грецьку територію через паркан, однак були повернені назад прикордонниками.

Мігранти біля кордону Греції, скріншот: Twitter

Зазначається, що близько 2-3 тисяч осіб залишаються на КПП Кастаньєс, а інші прямують вздовж берегів річки Еврос, щоб знайти проходи для перетину грецького кордону. Рівень води у річці зараз низький і це може посприяти мігрантам. Водночас грецький уряд заявив, що зробить все необхідне, аби захистити кордони країни. Уряд стверджує, що за останні 24 години грецька влада запобігла спробам 4 тисяч осіб перетнути кордон.

Варто зауважити, що Греція була головним місцем входу сотень тисяч мігрантів, які намагались потрапити в Європу під час міграційної кризи 2015 року. Своєю чергою президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що близько 18 тисяч мігрантів перетнули кордон Туреччини з Європою. Він зазначив, що Туреччина не буде їх стримувати.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, світ знову на межі третьої світової: Туреччина усією міццю вдарила по Росії в Сирії

Як повідомляв портал "Знай.ua", критикував Кадирова і поплатився, чим завинив блогер-емігрант перед главою Чечні

Також "Знай.ua" писав, обстріли режиму Асада у Туреччині зачепили Україну - "Гинуть як військові, так і цивільні"