Як відомо, чимало українці полюбляють їздити на відпочинок до Туреччини та отримувати задоволення не тільки від тамтешніх краєвидів, а й шведського столу, який так і манить туристів. Одна, не усі знають, які небезпеки приховують гори смачної та водночас "свіжої" їжі.

Відтак, іноземні експерти розповіли про ряд "секретів" про шведський стіл, яких не видно на перший погляд, але які можу запросто будь-якого туриста відправити на лікарняне ліжко.

Безвідходне виробництво - саме так фахівці називають систему турецького харчування, яке їм відомо зсередини. За нею, все те, що не з'їдається на сніданок, плавно перетікає на обід, а потім за допомогою кулінарних прийомів перетворюються в вечерю і так відбувається до того моменту, поки їжа остаточно не протухне. Тому експерти радять якомога менше їсти у Туреччині:

Чоловік їсть, фото: Getty Images

Салати - це смачно і іноді навіть корисно. Це правило стосується виключно свіжоприготовлених страв. Однак, якщо і їсти салати в Туреччині, то строго без місцевих соусів і майонезів. Безпечніше буде вибрати варіант з соняшниковою або оливковою олією.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

М'ясо - турки настільки звикли перетворювати одне блюдо в інше, що тут і не помітиш підступу. Вони використовують величезну кількість різних спецій, які приховують всі неприємні запахи. Тому, фахівці радять брати зі шведського столу той м'ясо, де спостерігається найменше спецій.

Фрукти - тут все простіше простого: не варто їсти недозрілі і перестиглі плоди. І не варто лінуватися мити фрукти додатково. Це точно не зашкодить.