На днях іноземні археологи виявили унікальну печеру, яка біла "упакована" муміями. Відтак, було знайдено останки 62 дорослих людей, а також 10 дітей.

Про це повідомляють численні закордонні ЗМІ.

Як відзначається, археологи в ущелині Гуаядек, що на острові Гран-Канарія, за допомогою дрона зуміли виявити велику похоронну печеру, в якій знаходяться муміфіковані останки не менше 72 осіб. Відзначається, що частина тіл були загорнута в шкури тварин, а інша – в рослинну оболонку, після чого поховані. Варто зауважити, що того часу печерні поховання були звичайним явищем.

Археолог, фото Getty Images

Відтак, археологи стверджують, що поховання відноситься до VIII-X століть, в ньому знаходяться кістки 62 дорослих і 10 дітей. У могилі поховані представники корінного населення Канарських островів, відомого як гуанчи. Ця стародавня цивілізація переселилася на архіпелаг приблизно в V столітті до нашої ери та була повністю винищена іспанськими завойовниками в XV столітті.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Відзначається, раніше це місце не знайшли через те, що місце, де зберігаються кістки, розташоване на схилі в семи метрах над землею. А відтак, дістатися туди було досить складно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше містична істота могла вбити оленя