Коронавірус вдарила по кишенях. Найбагатші люди світу не дорахувалися 140 мільярдів доларів в своїх гаманцях. Через падіння біржових індексів.

500 найбагатших людей світу за рейтингом Bloomberg Billionaires Index 24 лютого втратили в цілому 139 мільярдів доларів. Причиною стало падіння фондових ринків побоювань про негативний вплив коронавируса на світову економіку, пише Bloomberg

За інформацією агентства, це найсерйозніше зниження рівня добробуту найбагатших людей світу з початку складання Bloomberg Billionaires Index в жовтні 2016 року.

Найбільше втратили засновник Amazon Джефф Безос і глава компанії Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно - по $ 4,8 млрд.

Виконавчий директор Zara і засновник компанії Inditex Амансіо Ортега втратив $ 4 млрд, засновник Facebook Марк Цукерберг - $ 3,48 млрд, а співзасновник Google Ларрі Пейдж - $ 2,7 млрд.

24 лютого індекс Лондонської фондової біржі FTSE 100 впав на 3,3%, німецький Dax - на 4%, італійський FTSE Mib - на 4,5%, французький CAC 40 - на 5%. Американський фондовий індекс S & P 500 і промисловий індекс Dow Jones втратили більше 3%, гонконгський Hang Seng знизився на 1,79%, японський Nikkei - на 0,39%.

Популярні новини зараз

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Фондові ринки впали на тлі подальшого поширення нової коронавирусной інфекції за межами Китаю - зокрема, в Італії, Південної Кореї та Ірані. За даними на ранок 25 лютого, число тих, що заразилися вірусом у світі перевищила 80 тисяч осіб, померли 2700 осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в українки в Італії попередньо діагностували коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що у Гонконзі місцева влада прийняла рішення видати кожному жителеві на руки по $1280.