У YouTube раніше з'явився ролик із нападом на чеченського блогера-емігранта Тумсо Абдурахманова, який критикує главу Чечні Рамзана Кадирова та є "кровним ворогом" одного з чеченських високопосадовців.

Ролик розмістила Чеченська правозахисна асоціація Vayfond 26 лютого, хоча у соцмержах висловлюють сумніви у тому, чи він справжній. Варто зауважити, що пізніше відео, завантажене Vayfond зникло з YouTube - вказано, що воно порушує правила відеомережі, повідомляє BBC.

Тумсо Абдурахманов, скріншот з відео

"Сьогодні вдень було скоєно замах на відомого чеченського блогера Тумсо Абдурахманова. Невідомий якимось чином проник в квартиру Тумсо і спробував убити його молотком, поки той спав. Але зав'язалася бійка, у ході якої Тумсо вдалося знешкодити нападника і викликати поліцію. Сам Тумсо перебуває в лікарні.", - розповіли правозахисники.

Варто зауважити, що місце, де стався напад не уточнюється. Відомо, що Тумсо приховує місце свого проживання. Раніше було відомо, що він жив у Грузії, потім — у Польщі. У Vayfond також додали, що саме у день нападу виповнилося 40 років Магомеду Даудову, який оголосив кровну помсту Тумсо.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Тумсо Абдурахманов, скріншот з відео

Водночас у соцмережах висловили сумніви в автентичності відео й низка користувачів назвали його постановкою. Однак представники фонду наполягають, що відео справжнє.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Шереметьєво виявили небезпечний багаж, що загрожувало пасажирам

Як повідомляв портал "Знай.ua", глава Чечні Рамзан Кадиров призначив тимчасового виконувача обов'язків

Також "Знай.ua" писав, Романенко розповів, як закон про медіа виллється Ткаченку боком, обшуки в "1+1" лише початок