Легендарна математикиня Кетрін Джонсон, яка працювала у NASA, та проводила вкрай важливі розрахунки, що стали вирішальними для успіху першого і наступних пілотованих космічних польотів США, пішла з життя.

Про це повідомили у NASA.

Як відзначається, "жінка-комп'ютер", пішла з життя 24 лютого у віці 101 року. Варто зауважити, що космічне агентство, повідомляючи про смерть Джонсон, відзначило її спадщину, яка "руйнує расові та соціальні перепони".

Кетрін Джонсон під час нагородження Обамою

Адже, Джонсон стала однією з перших афро-американських жінок у NASA, а також займалася розрахунками під час проєкту "Меркурій" - першої пілотованої космічної програми США та програми "Аполлон", яка розпочалась для здійснення першої пілотованої висадки на Місяць.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Щоправда, про Джонсон мало хто знав до 2015-го року, саме тоді Барак Обама вручив їй президентську медаль свободи - одна з найвищих нагород у США для цивільних. А вже на інший рік, у 2016-го вийшов фільм "Приховані фігури" про групу афро-американок, яка проводить для NASA низку математичних обчислень, необхідних для запуску перших пілотованих космічних місій США.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше NASA показало схід Сонця з МКС: унікальні кадри.

Як повідомляв портал "Знай.ua", NASA відчиняє двері космічного готелю для кожного бажаючого в 2020 році.

Також "Знай.ua" писав, що NASA повертає космічний корабель додому після складної місії: за приземленням стежитиме весь світ.