Сьогодні Німеччина - одна велика об'єднана країна, рівень життя в якій викликає заздрість навіть у інших європейських країн. Разом з тим, економічний добробут і рівень життя в країні неоднорідний - Німеччин насправді дві.

Піcля Другої Світової війни Німеччину роз'єднали, одна частина, східна, опиниласьу зоні впливу СССР, а інша, західна, під впливом США.

Західна Європа активно розвивалась у межах капіталізму, тоді як східна старанно будувала соціалізм. У 1991 році впав Берлінський мур і країна об'єдналась.

Після злуки німцям стало очевидно, що рівень життя у східних та західних німців дуже різний. Західні землі ще на початку нової історії Німеччини виділили 1 трлн євро своїм братам зі Сходу, щоб ті зуміли вкласти гроші у розвиток підприємств та бізнесу. Проте навіть це не допомогло.

Популярні новини зараз

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Показати ще

На карті можна побачити місце розташування штаб-квартир головних німецьких компаній та побачити наскільки велика прірва між Західною та Східною Німеччиною навіть сьогодні. Економісти вважають, що потрібно ще 30 років, щоб схід наздогнав рівень економічного розвитку заходу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Німеччина відмовилась допомогти Україні: Пристайко розповів, про що просив Берлін.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Німеччина не визнає Голодомор геноцидом українського народу: "Я вважаю це неправильним".

Також "Знай.ua" писав, що Україна отримає від Німеччини 1,5 млн євро: на що витратить гроші держава.