На днях стало відомо, що до резонансного вбивства чеченського командира Зелімхана Хангошвілі у Берліні причетний російський спецпідрозділ ФСБ "Вимпел".

Про це повідомляє іноземні видання Bellingcat.

Нагадаємо, у центрі Берліну ще минулого року був убитий 40-річний етнічний чеченець Зелімхан Хангошвілі. Тоді поліція заарештувала підозрюваного у його вбивстві – він виявився росіянином Вадимом Красиковим.

Наразі ж стало відомо, що вбивство було сплановане і ФСБ навмисно підготували чоловіка, аби той лишив життя чеченця. Так, відзначається, що операцію вів начальник Центру спеціального призначення ФСБ, генерал-полковник Олександр Тихонов. Втім, безпосередньо з убивцею спілкувався колишній співробітник спецслужби Едуард Бендерський

Хангошвілі

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"2019 року Вадим Красиков замість того, щоб відбувати покарання за вбивство підприємців в Москві і Костомукші, проводив час на тренувальних базах ЦСН ФСБ. Біллінги мобільного телефону, отримані Bellingcat, свідчать про те, що протягом року він постійно спілкувався з "вимпелівцями" і відвідував їхні тренувальні бази", - йдеться в матеріалі.

Після такого Берлін оголосив персоною нон-ґрата двох російських дипломатів. Кремль свою причетність заперечує.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Рівненщині 19-річна мати побила новонароджену дитину, а потім закрила її в кімнаті гуртожитку і безслідно зникла.

Як повідомляв портал Знай.uа, під Дніпром 2-річного хлопчика знайшли біля річки.

Також портал Знай.uа писав, що в одній зі шкіл Києва стався жахливий інцидент. У школі №173 за адресою проспект Відрадний, 20 з вікна четвертого поверху випала 12-річна дівчинка.