На днях бразильські дослідники зробили неочікувану заяву. Відтак, вони розповіли, що зафіксували аномальний температурний рекорд в Антарктиді - стовпчик термометра показав температуру в +20,75°C. А також зізналися про айсберг, розміром з Харків, який там відколовся.

Про це повідомляє іноземне видання The Guardian.

Відтак, як відзначається, вчені зафіксували літню температуру на території острова Сеймур, який знаходиться на сході від північного краю Антарктики. Однак на даний момент Всесвітня метеорологічна організація не підтвердила новий рекорд.

Пінгвіни, які потерпають від жари

У зв'язку з цим, сніг і лід перетворилися на бруд – від цього найбільше почали потерпати пінгвіни, які раніше не стикалися з такими реаліями, викликаними кліматичним хаосом.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Пінгвін, який потерпає від жари

Щоправда, на цьому усе не закінчилося: льодовик Пайн-Айленд, який знаходиться у важкодоступному районі Антарктиди, викинув в океан гігантський айсберг площею понад 300 квадратних кілометрів.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше айсберг A68, що раніше відколовся від Антарктиди, прямує до океану і готовий пуститися у вільне плавання.

Також "Знай.ua" писав, в Антарктиді стрімко теплішає. 6 лютого аргентинська база "Есперанса" зафіксувала найвищу температуру повітря в історії спостережень - з 1961 року.