Китайські вчені заявили, що з'ясували точне місце походження коронавірусу 2019-nCoV. Виявляється, що у лабораторії поруч з ринком в Ухані досліджували хвороби кажанів.

У британській пресі повідомили, що справжню причину того, чому поширився коронавірус, виявили китайські вчені. Науковці заявили, що спалах почався в науковій лабораторії міста Ухань.

Коронавірус з Китаю, фото financoff

Повідомляється, що біологи Ботао Сяо і Лей Сяо опублікували звіт під назвою "Можливі джерела спалаху коронавірусу 2019-nCoV". У доповіді науковців йдеться про те, що "коронавірус, ймовірно, походить з лабораторії в Ухані".

Вчені назвали дві лабораторії, в яких проводилися дослідження коронавірусу серед кажанів в Ухані. З'ясувалося, що одна з них розташована усього за 280 метрів від ринку морепродуктів.

Коронавірус з Китаю, фото financoff

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Ми коротко вивчили історію діяльності лабораторій і прийшли до висновку, що коронавірус, ймовірно, став наслідком експериментів в лабораторії", - відзначили дослідники. Висновок вчених

За останніми даними, у Китаї кількість смертей від пневмонії, викликаної новим різновидом коронавірусу, досягла 1669 осіб. В 31 провінції підтверджено 69 261 випадок зараження, зараз хворіють 56 873 особи. Виявляється, що новий тип коронавірусу може бути активним на поверхні предметів понад тиждень. Обробляти такі об'єкти слід етанолом і перекисом водню.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції