Інтернет-гігант Google надає своїм працівникам, серед інших переваг, безкоштовне харчування на роботі. Однак у останні роки компанія переглянула свої пріоритети: тепер співробітників заохочують їсти менше і більш здорову їжу.

Про це йдеться у репортажі видання OneZero.

Політика Google щодо безкоштовного харчування вже давно відома у Кремнієвій долині. Першого шеф-кухаря компанія найняла ще у 1999 році. Але за останні п'ять років акцент змістився з надання смачної їжі на надання їжі корисної. Про це розказує голова продовольчої програми Майкл Баккер.

Згідно до ідеї корпоративного провідника здорового харчування, вибирати більш здорову їжу має бути просто. Саме тому у компанії запровадили ряд лайфхаків, які мають зміни вподобання найманих працівників.

Одне з найбільш простих нововведень - зменшення розміру порцій. Так, буріто (страва американо-мексиканської кухні) у Google на 60% менші ніж у середньостатистичному закладі громадського харчування. Більше того, зменшилися навіть тарілки: замість стандартних 30-сантиметрових, тут надають перевагу розміру у 20-25 сантиметрів - через це користувачі шведського столу можуть набрати менше їжі.

Популярні новини зараз

Зливи, спека та торнадо: які катаклізми чекають Україну на початку літа

Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає

Мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення

Українцям затвердили нові тарифи з 1 червня: комуналка стане ще більшим ударом

Показати ще

Окрім того, саме планування кафетеріїв теж зазнало змін. Стерильні їдальні були перероблені таким чином, щоб перетворитися у затишні ресторани. Щоб добратися до більш калорійних м'ясних страв чи десертів, робітникам доводиться пройти низку стендів з овочами, салатами та іншими здоровими альтернативами. Враховуючи малий розмір тарілок, таким чином люди заохочуються споживати менше "шкідливого".

Кафе Google

Однак у компанії не забувають, що щоб люди їли здорову їжу, вона має бути смачною. Саме тому у кафе Google працюють професійні бригади кухарів.

Навіть безкоштовні закуски для кава-брейків зазнали змін. Солодощі і цукерки тепер ховають у непрозорих ящиках, а солодкі газовані напої - за матовим склом холодильників. Таким чином люди можуть взяти і щось менш здорове, але солодощі вже не муляють око.

Політика Google полягає не у створенні універсальних рішень, а у спробі допомогти зробити здоровий вибір за допомогою інтерактиву. Багато хто вірить, що такий підхід може бути застосованим не лише всередині корпорації, але й у закладах громадського харчування по всьому світу.

Нагадаємо, раніше Google виявила найнебезпечніші віруси для Android, як уникнути злому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Google розробляє нову ОС під назвою PigWeed, перші подробиці

Також "Знай.ua" писав, що Google обізвав Україну російськомовною, з'явилася цікава статистика.