В Російській Федерації депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Айрат Хайруллін загинув у авіакатастрофі. Загибель Хайрулліна підтвердив віце-спікер Держдуми Сергій Невєров.

Церемонія прощання проходила в Татарській державній філармонії імені Тукая. Рідний брат загиблого депутата Айрата Хайрулліна Ілшат приніс на церемонію прощання дві цукерки і розповів історію з дитинства, пов'язану з солодощами. Про це стало відомо завдяки відео опублікованому російськими журналістами в мережі.

Айрат Хайруллін, фото: РБК

"Велике горе прийшло в нашу сім'ю. Важко уявити, як ми без Айрата будемо далі жити. Він ріс незвичайною дитиною, найголовніша риса — любив всіх людей, навіть тих, хто його лаяв. Айрат вмів ділитися з дитинства. Коли нам батьки давали цукерки, він віддавав мені свою половину. Я дивувався: "Я ж тоді з'їм півтори, а ти — лише половину". Він говорив: "Удвох же смачніше". Я вчора не зміг його вберегти… по дорозі додому. Він мені теж вчора цукерки давав. Сьогодні ми прийшли проводити в останню путь брата — і я приніс йому свої цукерки", — розповів Ілшат Хайруллін.

Після цих слів він поклав дві цукерки під покривало Айрату Хайрулліну.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Приватний вертоліт, на борту якого перебував Хайруллін, розбився під Казанню. Крім депутата на борту також були ще дві людини, в тому числі пілот. Згідно з даними, вони вижили, і їх у важкому стані терміново госпіталізували. Вертоліт Bell 406, який належить компанії "Схід Транс", впав в районі міста Лаїша в Татарстані.

Нагадаємо, 49-річний депутат загинув в авіакатастрофі, рятувальники показали кадри з місця падіння вертольота.

Як повідомляв Знай.uа в аеропорту Стамбула літак з сотнею пасажирів перетворився в попіл, спливли моторошні кадри.

Знай.uа писав, Україна поставила Ірану жорсткі умови по справі борту збитого МАУ, термінове заява РНБО.