На початку лютого в Колорадо помер хлопчик Наджі. Місцеві ЗМІ пишуть, що це вже друга дитяча смерть у штаті за сезон грипу.

За чотири дні до смерті хлопчика його мати написала в групу антищепленників в Facebook. Їй порадили не давати дітям ліки від грипу і використовувати «натуральні засоби», в тому числі грудне молоко.

У родині Наджи, крім нього, були ще троє хлопчиків. Всі вони заразилися грипом, але Наджи здавався самим здоровим.

Батьки Наджи відмовилися відповідати на питання, чи прищеплювали вони своїх дітей. За чотири дні до смерті хлопчика його мати звернулася за порадою в Facebook -групу Stop Mandatory Vaccination. Це найбільше співтовариство «антиваксерів» в соцмережі, в ньому знаходяться 139 тисяч чоловік. Пост вже видалили, але його цитує NBC.

Популярні новини зараз

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Жінка розповіла, що лікар прописав всім її дітям «Таміфлю» - популярне противірусний засіб - але вона відмовилася слідувати рецептом. Деякі вважають «Таміфлю» суперечливим препаратом, тому що у нього можуть бути небезпечні побічні ефекти, наприклад, суїцидальна поведінка. Але мати Наджи і інші учасники Facebook -групи взагалі не розглядали ліки як вирішення проблеми.

Вона написала, що намагалася лікувати синів олією м'яти перцевої, вітаміном С і лавандою, але це не допомогло. З 45 коментаторів жоден з них не порадив їй скористатися медично доведеними методами лікування. Зате їй розповіли про інші «природні ліки» - грудне молоко, тим'ян і бузину. «Дуже добре, я спробую це», - відповіла мати.

Незважаючи на обіцянки Facebook видалити з соцмережі неправдиву інформацію про шкоду щеплень, десятки тисяч людей вступають в групи антивакцинаторів і закликають відмовлятися від щеплень на користь лікування народними засобами.

Нагадаємо, в Україні через грип та ГРВІ закривають школи

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям назвали головні методи боротьби з коронавірусом з Китаю.

Також Знай.ua писав, як відрізнити грип від коронавірусу: перші прояви смертельної інфекції