Українська лікарка-отоларинголог Альона Федченко прийняла пологи у літаку, що прямував з міста Доха, Катар до таїландської столиці Бангкок. Хлопчик народився здоровим.

Деталі про цей випадок жінка розповіла журналістам BBC News Україна.

Літак авіакомпанії Qatar Airways знаходився в небі над океаном, коли бортпровідники запитали, чи є на борту лікар. Федченко відгукнулась на запит. “Я подумала, може, у когось піднявся тиск," - розказує жінка.

Однак, лікарку очікував сюрприз: довелося приймати пологи.

"Я за секунду згадала все, що колись вчила. Жоден м’яз не здригнувся. Я просто почала робити свою роботу. Одягла рукавички, підготувала породіллю. Дитина ось-ось мала з'явитися на світ. Це був вже другий період пологів", - ділиться своїм досвідом Федченко.

Популярні новини зараз

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Пологи пройшли без ускладнень, первинний медичний огляд показав, що хлопчик здоровий.

Українська лікарка Федченко прийняла пологи у літаку

Федченко каже, що пасажири навіть не здогадувалися, що відбувається на літаку. Повідомлення про немовля було оголошено вже після пологів, що викликало оплески на борту.

"Вже після пологів мене запросили до бізнес-класу, пригостили шампанським і фруктами. Мені всі дякували, тисли руки", - розказує лікарка.

Командир літака вирішив зробити посадку в індійській Калькутті щоб найшвидше направити молоду матір до лікарні. Лише після оформлення всіх відповідних документів повітряне судно змогло продовжити слідування маршрутом.

Нагадаємо, раніше літак Wizz Air потрапив у небезпечну ситуацію над Києвом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пасажирській літак "зробив петлю" в повітрі та повернувся додому з наляканими людьми, деталі.

Також "Знай.ua" писав про те, як літак почав розвалюватись у повітрі: шокуючі кадри не для слабкодухих.