Британська метеорологічна служба заявила, що це п'ятиріччя буде найспекотнішим у світі за всю історію спостережень. Про це повідомляє телеканал Sky News.

За прогнозами фахівців, у найближчі п'ять років середні температури повітря становитимуть на 1,15-1,46 градуси за Цельсієм вище, ніж у доіндустріальний період людства.

При цьому попередні п'ять років вважаються також найспекотнішими з моменту початку спостережень, а саме в середньому на 1,09 градусів за Цельсієм вище колишніх показників.

глобальне потепління

Вчені попередили, що зростання світових температур потрібно стримати в межах 1.5 градусів за Цельсієм – норми, запропонованої Паризькою угодою з клімату в 2015 році.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Якщо виключити ймовірність масштабної вулканічної активності, то дані прогнози показують, що людство швидко рухається до точки, коли будуть спостерігатися тимчасові переходи глобальних температур за позначку в 1,5 градусів за Цельсієм.

потепління в Україні

В метеослужбі зазначили, що "вікно можливостей звужується" через потепління на Землі для реагування на дану ситуацію. В першу чергу, потепління зачепить північні райони Європи, Азії, Північної Америки, а також Північну Атлантику.

Нагадаємо, що в 2019 році Світовий океан нагрівся до рекордної позначки.

Як повідомляв портал Знай.uа, через глобальне потепління 85% усіх виноградників у світі можуть опинитися в зоні ризику.

Також портал Знай.uа писав, що Грета Тунберг виступила в Давосі з посланням до людства: "Залишилося 8 років, щоб врятувати планету".