26 січня, шаман з Якутії Олександр Габишев, який знову хотів відновити свій похід на Москву з метою вигнання демона з Путіна, раптово зник зі свого місця проживання. А знімальній групі, яка приїхала знімати про нього фільм, почали погрожувати.

Режисерові Беаті Бубенець, яка разом з колегою Михайлом Башкіровим приїхала в Якутськ працювати над фільмом про шамана, стали надходити погрози. У їх під'їзді почали з'являтися написи «Вали додому», «Беата – повія».
Подібні написи почали з'явилятися згодом і в іншій квартирі, куди переїхала дівчина таємно, в неї є здогадки, що за нею таємно стежать і прослуховують. Адже на мобільні режисерів теж приходили погрози: «Геть звідси», «Ти чому не поїхала? Ти зрозуміла, що тобі сказали? Дограєшся!».

Окрім цього, 23 січня в Якутії були заарештовані члени загону шамана за звинуваченням у непокорі поліції. У січні Габишев повідомив у відеозверненні, що вирішив відновити свій похід в березні. Він закликав добровольців по всій Росії вступати в його загін.

Олександр Габишев, який називає себе якутським шаманом, ішов до Москви «виганяти» президента Росії Володимира Путіна з Кремля. Він стверджує, що Путін є породженням темних сил, з яким під силу впоратися тільки шаману.

12 вересня 2019 року стосовно Габишева відкрили кримінальну справу про публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності (ч. 1 ст. 280 КК РФ). З 13 вересня він перебував у розшуку.
У ніч на 19 вересня Габишева затримали, а 20 вересня його доставили до слідчого.

До затримання шаман упродовж 6 місяці йшов уздовж далекосхідних трас в напрямку Москви, звідки хотів вигнати демога з Путіна.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

20 вересня Габишева направили до психлікарні. Саме там психолого-психіатрична експертиза визнала якутського шамана Олександра Габишева неосудним.

Але 8 грудня 2019 року Габишев знову відновив свій похід до Москви, а вже 10 грудня знову був затриманим. Його відпустили під підписку про невиїзд.

Де знаходиться Якутський шаман зараз невідомо.

Нагадаємо, раніше 18-річна азербайджанка Севгія-Субхані Ісмаїлова через свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію піддалася тиску і насильству з боку родичів.


Як повідомляв портал "Знай.ua", у Фастові безслідно зник хлопчик, який, як припускають правоохоронці, міг самостійно відправитися до Києва.


Також "Знай.ua" писав, що у Києві, в Дніпровському районі на Гідропарку, вночі 26 січня сталася стрілянина, в результаті якої поранення обличчя отримав чоловік.