Стало відомо, що в Афганістані вертоліт збила ракета. Літальний апарат належав молдавській авіакомпанії. У ньому були українські пілоти, які отримали поранення. На даний момент їх стан задовільний. Про це повідомляє представниця управління авіації Молдови Ірина Бодоліке.

Вертоліт в Афганістані

Так, за її словами, вертоліт збили таліби. Поранення отримали четверо військовослужбовців національної армії Афганістану, які перебували на борту. Згідно з попередніми даними, постраждали ще двоє українців, які керували цим вертольотом.

Бодоліке стверджує, що вертоліт зміг приземлитися незважаючи на аварійний стан. Екіпаж і пасажирів терміново евакуював інший молдавський вертоліт, який слідував за ним.

Також деякі молдавські ЗМІ відзначають, що вертоліт обстріляли з РПГ, коли він вже перебував на землі. Про це повідомляє молдавський канал TV8.

Популярні новини зараз

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

"На борту вертольота було троє членів екіпажу, в тому числі командир і інженер-механік з України. Вони отримали легкі поранення, а пілот з Молдови не постраждав. Всіх членів екіпажу доставили до лікарні з легкими травмами для надання медичної допомоги. Згодом їх виписали. Здоров'ю екіпажу нічого не загрожує", — йдеться у повідомленні.

Вертоліт в Афганістані

Нагадаємо, що через кілька хвилин після зльоту загорівся Boeing 737 авіакомпанії Ryanair, який прямував зі столиці Румунії Бухареста в Лондон.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з вертольотів на місця, де мешкають тварини, скинули тисячі кілограмів моркви і батату.

Також "Знай.ua" писав, що у США військові врятували сучасного Робінзона.