Нещодавно apnews повідомили нові деталі про коронавірус.

Китай переїхав, щоб закрити щонайменше три міста із загальною чисельністю населення понад 18 мільйонів. І все це для того, щоб мати змогу стримувати новий смертельно небезпечний вірус, на який захворіли більше сотні людей, і який поширився в інші частини світу.

Залізничний вокзал та аеропорт в Ухані, епіцентр спалаху, були закриті, а пором, метро та автобусне сполучення було припинено.
Зазвичай людні вулиці, торгові центри, ресторани та інші громадські місця в місті в 11 мільйонів стали моторошно тихими. Поліція перевірила всі вхідні транспортні засоби, але не закрила дороги.

Коронавірус з Китаю, фото: ТАСС

Подібні заходи були введені в п'ятницю в сусідніх містах Хуанган і Ечжоу. У Хуангані також було наказано закрити театри, інтернет-кафе та інші розважальні центри.

Популярні новини зараз

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

В Україні готується революція у житловій сфері

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показати ще

У столиці Пекіні великі події були скасовані на невизначений термін, включаючи традиційні храмові ярмарки, які є основою святкових свят на Китайський Новий рік. Все, щоб зупинити поширення вірусу. Заборонене місто, палацовий комплекс у Пекіні, який зараз є музеєм, оголосив, що закриється на невизначений термін у суботу.

Національна комісія з охорони здоров’я Китаю заявила, що в п'ятницю вранці підтверджені випадки виникнення нового коронавірусу зросли до 830 з 25 випадків смерті. Перша смерть була також підтверджена за межами центральної провінції Хубей, де епіцентром спалаху стала столиця Ухань. Комісія з охорони здоров'я в Хебеї, північній провінції, що межує з Пекіном, заявила, що 80-річний чоловік помер після повернення з двомісячного перебування в Ухані, щоб побачити родичів.

Переважна більшість випадків були в Ухані та навколо нього, або люди, які мали сполучення з містом. Інші випадки підтверджені у США, Японії, Тайвані, Південній Кореї та Таїланді. Сінгапур та В'єтнам повідомили про свої перші випадки у четвер, а випадки також були підтверджені на китайських територіях Гонконгу та Макао.

Смертельний коронавірус: що це таке, ознаки, лікування, crimea.ria

Багато країн обстежують мандрівників з Китаю на наявність вірусу, який може викликати лихоманку, кашель, утруднення дихання та пневмонію.

Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила не оголошувати спалах світовою надзвичайною ситуацією - кроком, який може принести більше грошей і ресурсів для боротьби з загрозою, але це також може спричинити обмеження торгівлі та подорожей та інші економічні збитки, зробивши це рішення політично загрозливим.

Рішення не слід сприймати як знак того, що ВООЗ не вважає ситуацію серйозною або що ми не сприймаємо це серйозно. Ніщо не може бути далі від істини. ВООЗ слідкує за цим спалахом щохвилини щодня сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом

Китайські чиновники не заявили, як довго триватиме закриття міст. Незважаючи на те, що масштабні заходи є типовими для керівництва Комуністичної партії Китаю, масштабні карантини є рідкісними по всьому світу, навіть у смертельних епідеміях, через занепокоєння порушенням свобод людей. І ефективність таких заходів незрозуміла.

Нова карта поширення Китайського вірусу (National Health Commission of the People's Republic of China)

Наскільки мені відомо, намагання утримувати місто в 11 мільйонів людей є новиною для науки. Це раніше не судили як захід охорони здоров'я. На цьому етапі ми не можемо сказати, що буде, або це не вийде - сказав представник ВООЗ в Китаї Гауден Галея

Джонатан Балл, професор вірусології молекулярної вірусології в Університеті Ноттінгема в Британії, заявив, що подібні дії виявляються виправданими з наукової точки зору. Також Бал застеріг, що будь-який такий карантин повинен бути строго обмеженим часом. Він додав: "Ви повинні переконатися, що ви ефективно спілкуєтесь, чому це робиться. Інакше ви втратите доброзичливість людей ».

Під час руйнівного спалаху еболи у Західній Африці у 2014 році Сьєрра-Леоне запровадила національний триденний карантин, коли медичні працівники ходили двері до дверей, шукаючи приховані випадки. Команди поховань, які збирали трупи та людей, які доставляли хворих до центрів Еболи, були єдиними, кому дозволялося вільно пересуватися. Розчаровані жителі скаржилися на нестачу їжі.

коронавірус у Китаї

У Китаї хвороби від щойно виявленого коронавірусу вперше з’явилися минулого місяця в Ухані, промисловому і транспортному центрі. Місцева влада вимагала від усіх жителів носити маски у громадських місцях та закликала державних службовців носити їх на роботі.

Після того, як місто було закрито в четвер, на зображеннях з'явилися довгі лінії та порожні полиці в супермаркетах, коли люди запасалися. Вантажівки, що перевозять поставки в місто, не обмежуються, хоча багато китайців згадують про нестачу в роки до недавнього економічного буму країни.

Прогнозовані аналітиками випадки продовжуватимуться збільшуватися, хоча стрибок чисельності також частково пояснюється посиленням моніторингу.

До сімейства коронавірусів відносяться застуда, а також віруси, які викликають більш серйозні захворювання, такі як спалаха ГРВІ, яка розповсюдилася з Китаю в понад десяток країн у 2002-03 роках і загинула близько 800 людей, і Близькосхідний респіраторний синдром, або MERS, який, як вважають, походить з верблюдів.

Китай прагне уникнути повторення помилок при поводженні з ГРВІ. Протягом місяців, навіть після того, як хвороба поширилася по всьому світу, Китай припаркував пацієнтів у готелях та возив їх у машинах швидкої допомоги, щоб приховати справжню кількість випадків та уникнути експертів ВООЗ. Цього разу Китаю приписують швидкий обмін інформацією, і президент Сі Цзіньпін підкреслив це як пріоритет.

Органи охорони здоров’я вживають надзвичайних заходів для запобігання поширенню вірусу, поміщаючи людей, які вважають заражених, "під пластик" з повітрям, що проходить через фільтри.

Перші випадки спалаху Ухань були пов’язані з людьми, які працювали на ринку морепродуктів або відвідували його, тепер закритий для розслідування. Експерти підозрюють, що вірус спочатку передався від диких тварин, але він також може мутувати. Мутації можуть зробити його більш мертвим або заразливішим.

Нагадаємо, раніше у китайській соціальній мережі Weibo стало вірусним відео з лікарні в Ухані - епіцентрі спалаху коронавірусу, перевантаженої хворими.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 24-річна українка Анастасія Савченко, яка вже три роки проживає у Китаї, розповіла про те, як тамтешні жителі реагують на ситуацію з поширенням вірусу та що робить влада, аби врятувати людей


Також "Знай.ua" писав, що відома мобільна гра розробників Miniclip – Plague Inc., у якій потрібно створити вірус, щоб з його допомогою знищити все людство, очолила рейтинг завантажень у китайському App Store.