У США до боротьби з новим вірусом підійшли інноваційно та продумано. Чоловіка, який захворів після візиту до Китаю, лікують за допомогою робота, аби ніхто не зміг підчепити вірус собі.

Робот, оснащений стетоскопом, допомагає лікарям діагностувати та брати усі необхідні аналізи пацієнта, спілкуючись з ним через великий екран, повідомляє у своїй статті CNN.

Чоловікові, якому вже 30 років, у понеділок діагностували вірус .Спочатку він відправився в клініку невідкладної допомоги 19 січня і повідомив працівникам, що його турбують симптоми нового коронавірусу, окрім того він нещодавно їздив у Ухань, Китай.
Чоловік, який став першим і поки що єдиним хворим на китайський коронавірус у США, зараз він перебуває у стабільному стані і залишається в ізоляції.
Доставили до лікарні у спеціальній ізольованій камері під назвою ISOPOD.

Чоловіка доставили до лікарні у спеціальній ізольованій камері (CNN)

Пацієнта лікують у спеціальному ізольованому приміщенні, яке знаходиться далеко від основної лікарні.

До чоловіка прив'язали двоє медичних працівників, які займаються обслуговуванням робота та беруть участь у налагодженні зв'язку між хворим та провідними лікарями, які контролюють стан пацієнта та спілкуються з ним через великий екран.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Знімок робота з лікарні (CNN)

До слова, це спеціальна лікарня з окремим протоколом для лікування небезпечних інфекцій, таких як Ебола. Окремий підхід дозволяє лікувати пацієнтів з інфекційними захворюваннями таким чином, щоб вірус не поширювався.

Нагадаємо, раніше у Всесвітній організації здоров’я прокоментували дії Китаю після того, як там був зафіксований спалах коронавірусу, повідомляє Associated Press.


Як повідомляв портал "Знай.ua", щоб ізолювати вірус, китайська влада 23 січня закрила в'їзд і виїзд з Ухані, а також ввела суворі заборони на поїздки.


Також "Знай.ua" писав, що у Китаї фіксують все більше випадків захворювання коронавірусом. Відомо, що кількість інфікованих збільшилася до 876, а загиблих – до 26.