Аеропорти всього світу посилюють обстеження стану здоров’я та впроваджують нові карантинні процедури з метою уповільнення поширення коронавірусу — нового захворювання, подібного до ГРВІ, що вперше з'явилося в провінції Хубей в Китаї.

Коронавірусом, який почав розповсюджуватися з міста Ухань, було заражено сотні людей у материковому Китаї, Таїланді, Південній Кореї, Японії та США. Щонайменше дев'ять людей загинули у провінції Хубей, більшість з них є старшими людьми, повідомляє CNN.

Міжнародні рейси з Ухані, скріншот: Flightconnections.com

Згідно з даними авіаційного веб-сайту Flightconnections.com, аеропорт Ухань обслуговує безперервні регулярні рейси пасажирів у 109 напрямків у 20 країнах. До них належать такі великі міста, як Лондон, Москва, Париж, Рим, Нью-Йорк, Сан-Франциско, Бангкок, Токіо та Сеул. 11-мільйонне місто також є вузлом для швидкісної залізничної мережі Китаю.

У самому Ухані в аеропорту, на вокзалах, автобусних терміналах та пасажирських пірсах встановлено інфрачервоні термометри для вимірювання температури пасажирів. Також у Китаї заохочують пасажирів, які подорожують в Ухань і з нього, змінити свої плани подорожей під час напруженого періоду, на заміну їх звільняють від сплати послуг за відшкодування всіх видів транспорту.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

З моменту підтвердження першого випадку коронавірусу 21 січня, центри США з контролю та профілактики захворювань посилили заходи щодо скринінгу та карантину у великих аеропортах країни. Проводиться медичне обстеження пасажирів Ухана, які прибули в Міжнародний аеропорт Джона Ф. Кеннеді в Нью-Йорку, Міжнародний аеропорт Лос-Анджелеса та Міжнародний аеропорт Сан-Франциско. Такі ж огляди заплановано надалі і в міжнародному аеропорту Хартсфілд-Джексон Атланта та міжнародному аеропорту Чикаго О'Харе.

Аеропорти світу, фото: Getty Images

Пасажирам, які прилітають прямими чи непрямими рейсами з Ухань, дозволятимуть посадку лише в одному з цих п'яти аеропортів США, які ретельно обстежують стану здоров'я.

У Таїланді у трьох людей було підтверджено зараження вірусом. У зв'язку з цим міжнародні аеропорти у Бангкоку, Крабі, Чіангмаї та Пхукеті почали перевіряти прибуття не лише з Ухань, а й Пекіна та Шеньчжень, де також зафіксовані випадки коронавірусу.

У Японії повідомили про один підтверджений випадок коронавірусу. Пацієнта вже виписано із лікарні, в кінці грудня він виїхав до Ухана. За даними ВООЗ, в усіх аеропортах Японії з 7 січня посилено заходи карантину та обстеження для подорожуючих із міста Ухань.

Попри відсутність підтверджених випадків коронавірусу, Гонконг, який сильно постраждав від спалаху ГРВІ 2002–2003 років, зараз сильно насторожений. Більше того, місто є популярним місцем для громадян Китаю. Тому крім форм декларації про стан здоров’я та перевірки температури на вокзалах та міжнародному аеропорту Гонконгу, було впроваджено розширені процедури очищення та дезінфекції поїздів і літаків, що прибувають через Ухань.

Аеропорти світу, фото: Getty Images

Міністерство охорони здоров'я Австралії працює над впровадженням додаткових заходів щодо управління ризиком коронавірусу, зокрема впровадження додаткових прикордонних заходів, особливо стосовно прямих рейсів з Ухань в Сідней. Йдеться про виявлення людей з високим ризиком та інформування пасажирів.

Попри відсутність зареєстровано випадків коронавірусу у Сінгапурі, уряд не ризикує. З 22 січня температурний скринінг в аеропорту Чангі буде розширений, щоб врахувати всіх в'їзних мандрівників на рейси, що прибувають з Китаю. Повідомляється про суворі заходи щодо ізоляції, карантину та боротьби з інфекціями та профілактики для запобігання подальшої передачі.

Нагадаємо, китайський вірус, який підкосив сотні людей, кочує світом, українцям радять приготуватися: як зберегти життя

Як повідомляв портал "Знай.ua", 2020 рік може стати для людства моторошним: показано страшну закономірність

Також "Знай.ua" писав, що Китай розносить по всьому світу смертельний вірус, йде східний вітер: до чого готуватися українцям