У вівторок, 21 січня з'явилася інформація, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус проведе екстрене засідання комітету з надзвичайної ситуації через спалах пневмонії в Китаї, яка викликана новим різновидом коронавіруса 2019-nCoV.

Вірус в Китаї

Так, завдання комітету – встановити, чи є спалах надзвичайною ситуацією в області охорони здоров'я, яка має міжнародне значення, а також виробити рекомендації по боротьбі з небезпечним вірусом. Згідно з останніми даними, число хворих, які заразилися коронавірусом в Китаї, становить вже 217 осіб. Число заражених у китайському місті Ухань, де стався спалах небезпечного вірусу, становить 198 осіб, з яких четверо осіб померли від захворювання.

Небезпечний вірус в Китаї, Сьогодні

Нагадаємо, що вакцини для дітей бувають живими та інактивованими: у першому випадку до складу препарату входять живі, однак ослаблені особливим способом віруси, а в другому - тільки вбиті.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", на території Китайської Народної Республіки лютує дуже небезпечний коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що за минулий тиждень на грип та ГРВІ у Києві захворіло 9 176 осіб - різкий спалах епідемії припала, як зазвичай, на другу половину січня.