Як відомо, Меган Маркл і принц Гаррі заявили про фактичний вихід зі складу королівської сім'ї. Британська монархія не раз переживала складні часи, а деякі королеви втрачали свої корони відразу ж після весілля.

Меган Маркл і принц Гаррі

Так, Анну Клевська підвів дуже хороший піар. Король Генріх Тюдор, який розлучився з першою дружиною, стратив другу і швидко втратив третю, був зачарований чудовим портретом Ганса Гольбейна-молодшого. Художник зобразив герцогиню Клевскую блідим ангелом, і Тюдор по вуха закохався. Він запросив Анну до Великобританії для того, щоб вона стала його четвертою дружиною.

Королю Генріху потрібен був союз з протестантами на континенті, після того як він зіпсував відносини з Іспанією і Францією. Король спробував влаштувати кастинг французьких принцес, але Франциск різко відкинув такі оглядини.

Так вибір упав на Анну. Варто було їй прибути до Англії, як Генріх примчав познайомитися і остовпів. Портрет виявився набагато краще оригіналу. До того ж Анна не володіла ні однією іноземною мовою, була сором'язливою і по-німецьки скромно одягнена, не блищала й світськими манерами. Перша розмова в них не задалася.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень

Показати ще

Генріх

Король накричав на канцлера Томаса Кромвеля, заявивши, що йому підсунули фламандську кобилу. Напередодні вінчання Тюдор почав замислюватися про розлучення. Однак, відіслати наречену назад було неможливо, шлюбна репутація Генріха і всієї країни і так була підмочена.

Король одружився, але виконати подружній обов'язок не зміг, поскаржившись на поганий запах дружини і її непривабливість в ліжку.

Анна була ще невинна. В таких умовах народити спадкоємця Ганна просто не могла, а Генріху потрібен був хоча б ще один син.

Весілля зіграли взимку, а вже навесні король шукав привід, щоб позбутися Анни. Також він зібрався одружитися Кетрін Говард. У підсумку згадали про відбудуться заручини Ганни і герцога Лотаринзького. І це був вдалий привід анулювати шлюб, який так і не був здійснений.

Кромвеля стратили, а Анні запропонували погодитися з волею короля. Дівчина добре розуміла наслідки відмови. Вона підписала всі папери.

В подяку Генріх обсипав Анну грошима і маєтками.

Він навіть дозволив їй знову вийти заміж за кого завгодно, але колишня королева відмовилася від такої честі.

В результаті, Анна задовго до Меган здійснила свій "мегзит", причому на самих вигідних умовах. Вона навіть отримала спеціальний титул "улюбленої сестри короля" і пережила і колишнього чоловіка-короля, і двох його дружин після себе, і принца Едуарда.

Анна Клевська

Нагадаємо, що канадська газета опублікувала лист від імені редакції, в якому детально пояснила, чому принц Гаррі і Меган Маркл не можуть жити в їхній країні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на офіційній сторінці герцога і герцогині Сессекських з'явилося повідомлення від її величності королеви Великобританії Єлизавети II.

Також "Знай.ua" писав, що Меган Маркл займається благодійними організаціями не тільки у Великобританії, але і в Канаді, де проживає разом з чоловіком та маленьким сином Арчі.