У п'ятницю, 17 січня, регіональний уряд Балеарського архіпелагу прийняв рішення про боротьбу з "п'яним туризмом" гостей. Острови щорічно відвідують понад 16 мільйонів людей, і багато хто використовує своє перебування для безмірного споживання спиртного, так як саме тут він дешевше, ніж у багатьох інших регіонах. На думку місцевої адміністрації, пияцтво негативно впливає на криміногенну обстановку та в цілому на престиж місцевих курортів. Про це повідомляє DW.

Заборона на алкоголь в Іспанії

Алкогольні обмеження

Обмеження на продаж алкоголю, які будуть діяти 5 років, вводяться на Мальорці (Плайя-де-Пальма, Ель-Ареналь, Магалуф) й Ібісі (Сант-Антоні-де-Абад).

Також заборонена реклама спиртних напоїв. У готелях, барах і ресторанах скасовані "happy hours" - час, коли алкоголь пропонували за зниженими цінами. Його продаж в магазинах і питних закладах дозволено лише з 8.00 до 21.30. На всій території архіпелагу суворо забороняється стрибати у готельний басейн з балкона свого номера.

Зазначається, що продаж алкоголю заборонений не тільки особам, молодшим 18 років, але і вагітним жінкам. Під заборону підпали екскурсії по питним закладам з необмеженою дегустацією. Також не будуть практикуватися і морські прогулянки зі споживанням алкоголю.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Заборона на алкоголь в Іспанії

Штрафи для стрибунів у басейн з балкона складають від 6 до 60 тисяч євро.

Любителів такої розваги чекає негайне виселення з готелю, кримінальне переслідування і штраф. Стільки ж доведеться заплатити і власникам готелю, якщо вони вчасно не попередять постояльців. Аналогічні штрафи покладені за рекламу спиртних напоїв.

Що ж стосується п'яних бешкетників, то їх, в залежності від скоєного, можуть піддати відносно невеликій адміністративного штрафу або порушити проти них кримінальну справу з подальшою виплатою до 60 тисяч євро. Порушникам правил продажу алкоголю загрожують штрафи від 60 до 600 тисяч євро.

Нагадаємо, що більшість вживають алкоголь знають про наслідки, але в ситуації гострої інтоксикації не знають, чим допомогти собі або ближнього.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вплив алкоголю після 40 років має набагато гірші і більш серйозні наслідки, ніж 20-30 років.

Також "Знай.ua" писав, що деякі види пива продовжують життя.