Як відомо, вже незабаром Велика Британія покидає Європейський союз. У зв'язку з цим, уряд країни вирішив відзначити цю подію та використати проекцію годинника, який буде відраховувати останні миті членства держави в ЄС.

Про це повідомляє видання BBC.

Як відзначається, спочатку влада Британії хотіла використати Біг Бен, аби той відраховував останні хвилини перебування країни в ЄС та задзвенів саме у той час, коли держава покине його. Однак, місцева влада не встигала зібрати усю суму для реконструкції годинника: вдалося знайти всього 200 тисяч фунтів стерлінгів з 500 необхідних. Водночас, комісія Палати громад засумнівалася в тому, що слід використовувати державні пожертвування для покриття цих витрат.

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Відтак, знайшли альтернативу - на Даунінг-стріт спроектують новий годинник зі зворотним відліком до моменту (23:00 за Гринвічем), коли Велика Британія покине ЄС 31 січня.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Очікується, що 31 січня прем’єр-міністр Борис Джонсон ввечері виступить зі спеціальним зверненням до нації, а також національний прапор буде вивішений на всіх флагштоках на Парламентській площі.

Нагадаємо, Меркель озвучила останню пропозицію ЄС з Brexit: це не тиск, а партнерство.

Як повідомляв портал Знай.uа, парламент Великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Також Знай.uа писав, уряд Британії переніс дату проведення Brexit.