Українські фахівці знайшли сліди від ракет, якими в Ірані був збитий літак авіакомпанії Міжнародні авіалінії України, повідомляє прес-служба Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

За словами директора інституту Олександра Рувіна допомогли фахівцям у цьому особисті речі пасажирів українського борту, зокрема — планшети та мобільні телефони. На них експерти виявили сліди від дії елементів ураження та якогось іншого фактора.

“Потім, вже під час огляду кожної деталі літака, ми визначили місця, куди влучали елементи ураження від ракети або вибухового пристрою. Також ми розклали елементи так, як вони були розташовані на літаку. Тоді нам стало зрозуміло, що відбулось, та яким чином”. Олександр Рувін

Крах літака МАУ в Ірані, фото: Інформатор

Також Рувін повідомив, що це побачила влада Ірану, яка попросила накрити усе плівкою та не проводити зйомок на мобільні телефони для того, щоб розібратись на наступний день.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

“А вранці ми прибули о 9 годині, але нас вже не пускали. Пустили лише після 11 години і було зроблено офіційну заяву про те, що літак збила ракета іранських Віськово-повітрянрих сил”. Олександр Рувін

Нагадуємо, що вчора іранський генерал Алі Амір Хаджізаде пояснив, що удар по пасажирському борту МАУ стався через технічний збій, а не через помилку особового складу .

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії.

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо.