Жінки у Ватикані вже займають кілька важливих посад. Це пов'язано з тим, що Папа Римський Франциско прихильником розширення можливостей та ролі жінок у Ватикані. Але вперше жінка очолила посаду того рівня.
Про це повідомляє Associated Press.

У свої 66 років Франческа Ді Джованні отримала керівну посаду в найважливішому офісі Ватикана - Державному секретаріаті.
Вона стала заступницею державного секретаря Святого престолу.

І це при тому, що неодноразово наголошувалося, що державний секретаріат є головним та найбільш впливовим офісом Ватикану. І саме він здатний керувати внутрішньою роботою та дипломатичними відносинами Ватикану з ООН та іншими міжурядовими організаціями.

На момент свого призначення жінка вже мала юридичний стаж у 27 років і тому щодо її кандидатури не було жодних сумнівів.

Ді-Джованні, 66 років, повідомив у внутрішніх засобах масової інформації Ватикану, що призначення Франциска продемонструвало його увагу жінкам, і вона погодилась із твердженням Папи, що жінки мають певні пристрасті як миротворці, посередники та цілителі.
За її словами, рішення Франциска виявило його увагу до жінок.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Я сподіваюся, що те, що я жінка, може позитивно відбитися на поставлених завданнях Франческа Ді Джованні

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск звернувся зі словами скорботи і висловив співчуття близьким всіх тих, хто втратив життя внаслідок аварії українського лайнера Боїнг 737 поблизу Тегерана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережі почали масово поширювати відео, на якому Папа Франциск "шльопає" жінку.

Також "Знай.ua" писав про те, що 38-річний настоятель Гарнізонного храму Степан Сус з Львівщини призначений єпископом курії Києво-Галицького верховного архієпископа - він офіційно став наймолодшим католицьким єпископом світу.