Протягом шести років хтось залишав пакети з грошима в селі Блекхолл-Кольєр в графстві Дарем на півночі Великобританії. Нарешті копи з'ясували, хто це робить, хоча "добрі самаритяни" вирішили залишитися анонімними.

Добрі самаритяни підкладають пакети з грошима в селі

Так, гроші завжди викладали в помітних місцях, найчастіше просто на тротуарі.

Двоє благодійників розповіли копам, що у них раптово з'явилися гроші і вони вирішили поділитися ними з людьми. Починаючи з 2014 року вони робили це в Блекхолл-Кольєр не менше 12 разів.

Одна благодійниця зізналася, що відчуває емоційний зв'язок з цим колишнім шахтарським селищем після того, як минулого їй допоміг місцевий житель, і вона захотіла віддячити все село.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Слід зазначити, що за ці 6 років місцеві жителі здали в поліцію усі знайдені гроші, а саме 26 тисяч фунтів (майже 34 тисячі доларів). Згідно з британськими законами, якщо господарів знайдених грошей не виявили або ж вони відмовляються приймати їх назад, то через певний проміжок часу гроші повертаються тим, хто їх знайшов.

Таким чином, всі знайдені гроші повернули людям, які їх знайшли.

Добрі самаритяни підкладають пакети з грошима в селі

Також ці "добрі самаритяни" залишали гроші і біля будинків, де мешкають малозабезпечені люди. До того ж, вони часто чекали неподалік, щоб переконатися, що гроші знайшли.

"Я дуже радий, що тепер ми можемо з упевненістю сказати, що мова не йде ані про злочинну діяльність, ані про людину з якимось психічним розладом, - заявив представник поліції Дарема Джон Фостер. - Я хотів би подякувати цим добрим самарянам за те, що вони зв'язалися з нами, а також чесним жителям села, які кожного разу приносили гроші в поліцію", - сказав представник поліції Дарема Джон Фостер.

Нагадаємо, що на Харківщині затримали заступника міського голови Мерефи та начальника відділу Мереф'янського міськради - чиновників підозрюють у хабарництві.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві двоє хлопців хотіли швидко збагатитися і вирішили пограбувати мобільний термінал на одній зі столичних зупинок.

Також портал Знай.ua писав, що Максим Галкін розповів, як став жертвою шахраїв і застеріг своїх передплатників.