В Іраку під час обстрілу загинули двоє журналістів телеканалу Dilja, повідомляє видання Daily Mail.

Як повідомляється, невідомі відкрили вогонь по автомобілю, у якому знаходились кореспондент Ахмен Абдель Самад та оператор Сафаа Галі. В результаті Самад загинув на місці, а Галі встигли доправити до лікарні, проте врятувати його не вдалось.

Посольство США в Багдаді вже відреагувало на цю трагедію, зробивши офіційну заяву на своїй сторінці у Twitter. У своїй заяві посольство повідомило про те, що засуджує це вбивство, а також вимагає покарати винних у постійних вбивствах, викраденнях, цькуванні та залякуваннях журналістів, активістів та прибічників реформ, які здійснюють озброєні формування в Іраку.

“Іракський уряд відповідальний за підтримку свободи слова, захист журналістів та забезпеченні мирним активістам можливості реалізувати свої демократичні права, без страху щодо можливих розправ. Це може статись, тільки якщо винуватці будуть знайдені та притягнені до відповідальності”, - йдеться у заяві посольства.

Популярні новини зараз

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Нагадуємо, що СБУ розпочала розслідування катастрофи літака авіакомпанії МАУ в Ірані за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Як повідомляв портал Знай.uа, США передали Зеленському дані по авіакатастрофі.

Також портал Знай.uа писав, що держсекретар США Помпео в ході телефонної розмови з президентом Зеленським запропонував Україні допомогу в розслідуванні авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.