Пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії", на борту якого знаходилося 180 осіб, розбився 8 січня незабаром після злету з аеропорту Імама Хомейні в столиці Ірану.

Згодом президент Ірану Хасан Роухані визнав провину в авіакатастрофі з українським "боїнгом" і трактував це, як "людську помилку".

Одразу після офіційної заяви, 11 січня на вулицях почали збиратися студенти з вимогами відставки представників нинішньої влади, чесного судового розслідування та покарання винних у трагедії.

12 січня працівники спецслужб посилили свої позиції на вулицях Тегерану. Та спробували розігнати натовп мирних протестувальників невдоволених Іранським урядом, за допомогою: сльозогінного газу, світлошумових гранат, водометів та кийків.

Поліція на мітингах в Ірані

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Та це не змусило людей відступити, а навпаки подібні акції протесту почали поширюватися і по інших великих Іранських містах, серед них: Ісфахан, Хамадан, Шираз.

Протести в Ірані
glavcom.ua

Нагадуємо, що на вулицях Тегерану почали збиратися студенти та мирні протестувальники після того, як уряд Ірану визнав свою провину у катастрофі літака української авіакомпанії МАУ.

Як раніше повідомляв портал Знай.UA, генеральна прокуратура України перекваліфікувала справу щодо загибелі літака авіакомпанії Міжнародні авіалінії України в Ірані.

Також Знай.UA писав, що спеціальні служби Ірану попередили родичів жертв загиблих в авіакатастрофі українського літака МАУ в Тегерані не давати ніяких інтерв'ю зарубіжним ЗМІ, якщо вони бажають отримати рештки своїх близьких.