З'явилася інформація, що наступний етап відновлення згорілого у Франції собору Паризької Богоматері може його зруйнувати. Про це повідомляє DW.

Нотр-Дам

"Нотр-Дам досі в небезпеці", – заявив уповноважений уряду Франції щодо відновлення собору Жан-Луї Жоржелен.

Також, за його словами, заспокоюватися зарано. Жоржелен зазначив, що треба уважно стежити за станом зводу історичної будівлі.

На сьогоднішній день розпочинаються роботи з відновлення собору, а по запобіганню більш серйозного руйнування. За допомогою 80-метрового крана будівельники будуть демонтувати металеві будівельні ліси, які розплавилися під час пожежі. До того ж, ще належить зібрати приблизно 10 тисяч металевих балок.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Нотр-Дам

Слід зазначити, що це дуже небезпечна операція для зведення Нотр-Дама. Також є 50% ймовірності, що будівлю не вдасться врятувати, так як металеві ліси можуть впасти на ту частину склепіння, яка збереглася після пожежі.

Нагадаємо, що завдяки супутниковим даними NASA на Reddit зробили 3D-візуалізацію пожеж в Австралії.

Як повідомляв портал Знай.ua, лісові пожежі в Австралії, які не припиняються з вересня, забрали життя 24 людей і майже півмільярда тварин.

Також портал Знай.ua писав, що підступна пекельна стихія в Австралії дістала берегів Південної Америки і вже закрила густим димом небо над більшою частиною центрального і південного Чилі.