Вбитий США генерал Касем Сулеймані був, вірогідно, наймогутнішою фігурою в Ірані після верховного лідера аятоли Хаменеї.

По всьому Ірану масово проходять церемонії прощання з убитим США командувачем спецпідрозділом "Кудс" (КВІР) Ірану) генералом Сулеймані. З іранським військовим прийшли попрощатися сотні тисяч людей на вулицях іранського Ахваза, натовп просто величезний.

Він був убитий в результаті авіаудару США по автомобілю в аеропорту Багдада в Іраку. Авіаудар був завданий за наказом президента США Дональда Трампа. Про це йдеться в заяві Пентагону. За вбивство іранського генерала в Іраку вибачилася одна з голлівудських зірок.

Вбивство іранського генерала може негативно позначитися на економіці України через зростання цін на нафту.

Через вбивство США впливового генерала Ірану - Касема Сулеймані, у Міністерстві закордонних справ Росії попередили про можливу ескалацію напруженості на Близькому Сході.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Показати ще

"Цей крок Вашингтона загрожує тяжкими наслідками для регіонального миру і стабільності. Виходимо з того, що подібні акції не сприяють знаходженню розв'язок складних проблем, що накопичилися на Близькому Сході, а навпаки ведуть до нового раунду ескалації напруженості в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Генерал-лейтенант Касем Сулеймані, фото: wprost.pl

А сьогодні, 6 січня, стало відомо, що в Ірані оголосили нагороду за голову президента США Дональда Трампа. А саме $80 млн. Про це повідомило держтелебачення Ірану Iran's Channel One. Відповідну статтю опублікувало видання The Mirror.

У повідомленні сказано, що населення Ірану складає 80 млн осіб. Тож скинутись по долару для вбивці лідера США і буде гарна винагорода за голову Трампа.

"Нас, іранців, 8о мільйонів. Якщо з кожного з нас зібрати долар, у нас буде 80 мільйонів доларів - і ми зможемо передати цю суму тому, хто принесе голову", - заявив траурний панегирист - ведучий церемонії прощання c генералом Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Касем Сулеймані.

Відтепер КНДР має намір розробляти стратегічне озброєння і зміцнювати військову міць. Про це заявив північнокорейський лідер Кім Чен Ин 31 грудня на з'їзді Трудової партії Коре.

У заяві йдеться, що конфронтація з США, мабуть, буде продолджаться і надалі і КНДР доведеться жити під американськими санкціями.

"Чому ми в односторонньому порядку повинні залежати від зобов'язань?", – запитав він.

Нагадаємо, хакери зламали головні сайти США, роботу Трампа паралізовано.

Як повідомляв Знай.uа Twitter заборонив публікацію гифок: неприємний сюрприз для мільйонів.

Знай.uа писав, Google Photo обзаведеться корисною функцією.