У Великій Британії школярка купила листівку, яка може бути виготовлена за допомогою примусової праці ув’язнених в китайській в’язниці, повідомляє газета Sunday Times.

Як повідомляється, Флоренс Уіддіком придбала в супермаркеті Tesco комплект листівок за півтора фунти. Коли вдома їх розкрила, то побачила, що в одній з листівок був напис: “Ми — ув’язнені-іноземці в китайській в’язниці Цінпу в Шанхаї. Нас примушують працювати всупереч нашому бажанню. Допоможіть нам та повідомте правозахисні організації”.

Представник компанії Tesco повідомив про те, що вони одразу призупинили співпрацю з фабрикою, де може використовуватись примусова праця ув’язнених та розпочали розслідування.

Китай, unsplash

Також у Tesco повідомили про те, що в листопаді фабрика Zheijiang Yunguang Printing пройшла аудиторську перевірку з боку компанії і тоді не було виявлено ніяких ознак використання праці ув’язнених.

Популярні новини зараз

Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Але журналіст Пітер Хемфрі, який сам сидів у в’язниці Цинпу, підтвердив те, що там використовують працю ув’язнених на збиральних та пакувальних дільницях різних підприємств.

Варто зазначити, що це вже не перше таке послання від ув’язнених китайських в’язниць. Сім років тому аналогічне послання знайшла в коробці з прикрасами до Хеллоуіну мешканка Портленду, штат Орегон, США.

Нагадуємо, що днями у Путіна висунули нову умову щодо обміну полоненими між Україною та Росією.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Також "Знай.ua" писав, що в'язні Кремля скоро повернуться в Україну: стали відомі деталі нового обміну полоненими.