Шведська екоактивістка Грета Тунберг приголомшила своєю заявою під час однієї з промов про те, що політиків потрібно "поставити до стіни", що звучало як заклик до вбивства. За це дівчині довелося вибачатися.

За словами Тунберг, у шведській мові таке словосполучення не має значення "поставити когось до стіни, щоб розстріляти", заявила вона на особистій сторінці у Twitter.

"Це шведський вислів: "att ställa nå gon mot väggen" (поставити когось біля стіни), який означає притягнути когось до відповідальності. Ось що трапляється, коли ти імпровізуєш під час промов іншою мовою", - йдеться у дописі активістки.

Необачну фразу Тунберг сказала на екопротесті в Турині, який був присвячений саміту Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP-25). Вона висловила тривогу, що цей саміт сам по собі не призведе до якихось адекватних дій політиків у сфері охорони навколишнього середовища, тому варто продовжити тиск на політиків.

Ґрета Тунберґ, фото: Zuma\TASS

Популярні новини зараз

Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

"Світові лідери продовжують уникати відповідальності, але ми маємо зробити так, щоб вони не могли цього робити. Ми подбаємо про те, щоб поставити їх до стіни, й вони змушені будуть виконувати свою роботу, щоб захистити наше майбутнє", - наголосила Грета Тунберг.

Нагадаємо, 8-річна дівчинка впоралася зі злочинцем, не чекаючи поліції: поліцейські можуть здавати посвідчення.

Як повідомляв портал Знай.uа, Грета Тунберг була права: одне з найбільших міст світу йде під воду, з'явилися перші фото.

Також портал Знай.uа писав, що помер легендарний французький модельєр Патрік-Луї Віттон: "Всі думки з його сім'єю".