Стало відомо, що після виверження вулкана на острові Уайт-Айленд Нова Зеландія попросила у США 1,2 млн кв. см донорської шкіри для пересадки постраждалим людям. Про це повідомив телеканал TVNZ.

Вулкан на острові Уайт-Айленд

Начальник управління охорони здоров'я округу Манукау міста Окленд Пітер Уотсон сказав, що донорську шкіру направили Банк донорських тканин австралійського штату Вікторія і Донорська служба органів і тканин міста Сідней. В загальних рисах Австралія передала вже 20 тис. кв. см тканин.

Слід зазначити, що у понеділок, 9 грудня, приблизно о 14:15 за місцевим часом почалося виверження вулкана. Рівень вулканічної небезпеки був підвищений до 4, а код авіаційної безпеки змінено на помаранчевий.

Вулкан на острові Уайт-Айленд

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Згідно з даними копів, в момент виверження в околицях і на острові перебували 47 осіб, серед яких були як місцеві жителі, так і туристи. Одна людина загинула, ще 38 були доставлені в лікарню, де п'ятеро з них померли. Доля восьми осіб, які залишилися на острові поки невідома.

Нагадаємо, що у мережі з'явилося досить тривожне відео, на якому вдалося сфотографувати виверження стратовулкан Письменники.

Як повідомляв портал Знай.ua, жахлива подія сталася на Білому острові в Новій Зеландії. Там відбулося виверження місцевого вулкана, яка забрала життя щонайменше п'яти осіб і відправила до лікарні майже два десятка як новозеландців, так і іноземних туристів.

Також портал Знай.ua писав, що в Американському штаті Вайомінг Єллоустонський національний парк пережив 193 землетрусу в жовтні 2019 року.