Нещодавно археологи оприлюднили інформацію про унікальний у своєму роді наскельний малюнок, який вони виявили ще 2 роки тому в Індонезії. Про це йдеться в журналі Nature.

Як відзначається, малюнок настільки старий, що на кілька тисяч років випереджає печерне мистецтво у Європі та кардинально змінює уявлення стосовно еволюції наскельних малюнків. Відтак, в одній із печер на острові Сулавесі археологи виявили зображення розміром у 4,5 метра та віком у 44 тисячі років.

Так, на ньому зображено кілька фігур – гібридів людей й тварин

Малюнок

"Цей найдавніший об'єкт печерного мистецтва людства, якому щонайменше 44 000 років, містить усі ключові компоненти, які співвідносяться з сучасними людськими когнітивними здібностями на кшталт ручних трафаретів, фігуративного мистецтва, сторітелінгу та релігійного мислення", – йдеться в повідомлені.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Наразі науковці продовжують досліджувати витвір мистецтва, бо є ймовірність, що малюнок і зовсім може зникнути з стін печери.

"Поверхня печери відшаровується, ніби лущиться. Великі шматки з кожним роком зникають, і ми точно не знаємо, чому", – підсумовують вчені.

Нагадаємо, вчені виявили личинки доісторичних кровожерливих паразитів.

Як повідомляв портал Знай.uа, знайдено легендарне "Око фараона", яке зцілює свого господаря.

Також портал Знай.uа писав, що в Антарктиді знайшли сліди невідомої цивілізації.