З Іспанії прийшли вельми цікаві новини. Так, з'явилася інформація, що в жовтні 2019 року Каталонії співробітники місцевих правоохоронних органів затримали громадян України та Російської Федерації.

За інформацією копів, затримали цих людей через підозри, що вони могли зробити так зване втручання до каталонської кризи. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання El Mundo.

Журналісти пишуть, що в сумці в одного із затриманих знайшли бойову гранату "в ідеальному стані" типу М-75, яку виробляють в Росії. Також повідомляється, що чоловіків затримали 4 жовтня в провінції Жирона.

Протести в Каталонії, Уніан

Щодо одного із затриманих чоловіків раніше було видано ордер на арешт за документами на інше ім'я. Слідство пов'язує обох затриманих з Денисом Сергєєвим, старшим офіцером російської військової розвідки (ГРУ).

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Також є інформація від журналістів розслідувальної групи Bellingcat. Вони з'ясували той факт, що цей шпигун відвідав Барселону як мінімум два рази під ім'ям Сергія Федотова. Один з них, 29 вересня 2017 року, за три дні до першого референдуму. Видання зазначає, що Федотов входить до угрупування російських хакерів,які здійснювали хакерську активність в день референдуму у Каталонії.

Нагадаємо, донька дружка Януковича пішла по стопах Зайцевої: що відомо про скандальну ДТП з мажоркою в Києві.

Як повідомляв Знай.uа Трамп відійшов від справ президента і став "рок-зіркою": як кардинально змінилося життя глави Білого дому за один день.

Знай.uа писав, Трамп знову виправдався за розмову із Зеленським, прихопив шпаргалку: "Це останнє слово".