У Франції сталася неймовірна історія. У передмісті Парижа з аеропорту Лонь-Емерейнвіль надійшло повідомлення, яке могло б здатися жартом. На льотному полі затримали трьох школярів, всім по 11 років. Діти перебували на борту маленького приватного літака без дорослих.

Ймовірно, діти викрали літак і самостійно пролетіли весь шлях від Канарських островів до Парижа - близько 2800 кілометрів. Відомо, що власником літака є батько одного з хлопчиків.

Літак, діти

Розібратися, яким чином діти непомітно пройшли крізь всіх диспетчерів і аероповітряні служби. Французькі журналісти спробували розкрити деталі дуже небезпечного, але захоплюючого, інциденту. Інспектор Повітряної поліції Франції, який виявив дітей на борту і який в даний час займається збором інформації щодо цього інциденту, погодився поділитися деякими подробицями:

-Яким чином дітей було затримано?

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

-Я підійшов на стоянку для перевірки борту, і побачив трьох хлопців, які вийшли з літака. Двоє з них сиділи на місцях пілотів.

-Була небезпека зіткнення з іншими літаками, наскільки велика була загроза безпеці польотів?

-Як я вже сказав, хлопчик летів, слідуючи регуляції і схемам, тому за наявною інформацією безпосередньої небезпеки, фактичних небезпечних зближень, порушень заданих висот і заборонених зон не було, у всякому разі в небі над Францією.

-Яких заходів вживатимуть щодо малолітніх викрадачів?

-11-річні діти не підлягають кримінальному переслідуванню, у всякому випадку за статтями про порушення в галузі безпеки польотів. Про тероризм в даному випадку мова не йде. Так що їм самим навряд чи щось загрожує. Ми вже сповістили поліцію і зв'язалися з батьками дітей, коли батьки прибудуть сюди, дітей, ймовірно, буде передано їм.

Літак

Журналістам також вдалося поговорити з учасниками цієї подорожі:

Хосе: "Алехандро взагалі ненормальний, повний псих! Коли ми поїхали в аероклуб, я думав, що він жартує. Я думав — посидимо в літаку, пограємо у пілотів і все."

Мігель: "не слухайте ви цього слабака! Бреше він усе. Він, коли ми піднялися на 12000 футів — відрубився і проспав до самого Бадахоса. Було зовсім не страшно, ну може трохи іноді. Зате було дуже круто!".

Алехандро, "пілот-командир" польоту, як він себе назвав — такий же звичайний 11-річний хлопчина: "Я відразу хочу зробити заяву. Ви, звичайно, зараз раздуете з усього цього "французьке 11 вересня". О Боже, жахливо, дитина за штурвалом, Франція дивом вціліла! Так от, це не так. Ніякої небезпеки ні для мене, ні для моїх друзів, ні для інших літаків не було. Я не самогубець. Так, я взяв батьковий літак без дозволу, так, я летів без пілотської ліцензії і страховки. Але це все. Нічого більше я не порушив".

Нагадаємо, Ілон Маск назвав вартість подорожі на Місяць: рукою подати.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський назвав головний капітал України, і це не гроші: "Економіка талантів".

Знай.uа писав, суд ООН визнав юрисдикцію над позовом України: Росія заплатить за Крим, Донбас і MH17.