8 листопада Антимонопольний комітет Польщі оголосив штраф російської компанії "Газпром" і ще ряду організацій, які будують "Північний потік-2". Про це пише Biznesalert.

Як відомо, справу проти "Газпрому" і ще 5 міжнародних організацій, які займаються будівництвом трубопроводу "Північний потік-2", було відкрито Антимонопольним комітетом Польщі ще в травні 2018 року.

Варто відзначити, що польський антимонопольний регулятор оголосив "найвищий штраф у своїй історії".

Північний потік-2, gazprom

Раніше німецький Бундестаг планував пом'якшити газову директиву Євросоюзу щодо трубопроводу "Північний потік-2". Але під час голосування 7 листопада Бундестаг провалив законопроект. Ідею пом'якшення директиви підтримали 133 депутати з 355 необхідних.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

У свою чергу заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка заявив, що незважаючи на дії уряду Німеччини, Україна, Польща, а також країни Балтії знайдуть спосіб заблокувати будівництво "Північного потоку-2".

Нагадаємо, датське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на будівництво частини газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі країни.

Як повідомляв портал Знай.uа, США запропонували нові санкції проти "Північного потоку-2".

Також портал Знай.uа писав, що голландський суд заарештував акції дочірньої компанії "Газпром" - South Stream Transport B. V, яка відповідає за будівництво і управління газопроводом "Турецький потік".