У Букінгемському палаці заявили, що відтепер британська королева Єлизавета II не носитиме одяг зі справжнього хутра. Королева нарешті готова рухатися з часом, визнаючи, що ставлення до хутра змінилося.

Будь-який новий одяг, виготовлений для монарха відтепер, включаючи пальто, шапки та церемоніальні шати, які потребують хутра, не буде виготовлятись із використанням хутра тварин, повідомляє The Telegraph.

Британська королева Єлизавета II, Pool/Tim Graham Picture Library

Проте такі зміни у гардеробі Єлизавета II стосуватимуться лише нового одягу. Хутряні речі, які наявні у монаршому гардеробі, британська королева продовжуватиме носити й надалі.

Особливо позитивно сприйняли новий підхід королеви до хутряного одягу активісти та благодійні організації із захисту тварин. Раніше вони неодноразово критикували королеву, що вона продовжує носити хутро, попри те, що вже багато будинків високої моди відмовилися від використання даного продукту.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Британська королева Єлизавета II, Pool/Tim Graham Picture Library

Клер Басс, виконавчий директор Humane Society International сказала: "Ми в захваті від того, що Її Величність офіційно відмовилася від хутра". Вона наголосила, що своїм рішення Єлизавета II, як глава держави, надіслала потужне повідомлення про те, що хутро впевнено виходить з моди у Британії.

"Великобританія заборонила хутрове господарство майже два десятиліття тому, тому що це було визнано занадто жорстоким, тепер ми повинні закінчити роботу та заборонити продаж хутра також. Ми закликаємо британський уряд наслідувати приклад Її Величності та зробити Великобританію першою країною у світі, яка заборонила продаж хутра тварин", - заявляють захисники тварин. Захисники тварин

Британська королева Єлизавета II, Pool/Tim Graham Picture Library

Багато модних будинків заборонили справжнє хутро після протестів організацій з захисту тварин, серед них Гуччі, Кальвін Кляйн, Стелла Маккартні, Вів'єн Вествуд, Томмі Хілфігер, Версаче, Армарні та Х'юго Босс.

Водночас, Британська асоціація торгівлі хутром (BFTA) застерігає від заборони виробу, стверджуючи, що він є стійким, без пластику і довготривалим. BFTA закликає використовувати хутро, але тільки те, яке має гарантоване етичне походження.

Нагадаємо, раніше британська королева розкрила секрети довголіття

Як повідомляв портал "Знай.ua", Меган Маркл із братом пограбували Букінгемський палац через пиво

Також "Знай.ua" писав, що Кейт Міддлтон змінилася до невпізнання