РФ перед американськими виборами тестує нові тактики дезінформації на Африці через Facebook. Про це повідомляє The New York Times.

30 жовтня в компанії заявили, що три підтримуваних Росією мережі впливу, які були спрямовані на Мозамбік, Камерун, Судан і Лівію усунено. Відомо, що інтернет-мережі були пов'язані з "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним.

За даними Facebook, росіяни використовували майже 200 фейкових акаунтів з охопленням понад мільйон користувачів. Три мережі поширювали пропаганду російської політики, критикуючи французьку та американську політику в Африці.

Зазначається, що тільки у жовтні "фабрика тролів" опублікувала у соцмережі 8 900 постів на півночі і в центральній Африці.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Директор Інтернет-обсерваторії Стенфорда і ексглава Facebook Алекс Стамос заявив, що російська кампанія буде впливати на вибори США, які пройдуть у наступному році.

Також експерт вважає, що російські групи вже використовували цю модель роботи з американцями, щоб розміщувати повідомлення у Facebook. Залучаючи місцевих жителів росіянам не потрібно буде створювати підроблені рахунки або облікові записи з РФ, що полегшить їх просування.

Нагадаємо, що Марк Цукерберг звинуватив Росію у спробі зірвати вибори.

Як повідомляв портал Знай.uа, Facebook створив сервіс для самотніх сердець.

Також портал Знай.uа писав, що Ілон Маск назвав традиційні школи мотлохом, і ось чому.