Новим ватажком бойовиків ІДІЛ став Абдулла Кардаш, відомий також як Хаджі Абдула аль-Афари. Про це повідомили джерела Newsweek.

Бойовики "Ісламського держави" (ІДІЛ) призначили нового ватажка після ліквідації лідера терористичної організації Абу Бакра аль-Багдаді, повідомило 27 жовтня видання Newsweek з посиланням на джерела.

Tesla

Новим ватажком бойовиків став Абдулла Кардаш. Серед бойовиків він відомий також як Хаджі Абдула аль-Афари.

За даними джерел, аль-Багдаді призначив Кардаша своїм наступником ще в серпні 2019 року. Останнім часом роль аль-Багдаді в ІДІЛ була символічною. Позаяк він не брав участь в операціях і повсякденних справах угруповання. Співрозмовник зазначив, що аль-Багдаді був "підставною особою", і все, що він робив, – говорив "так" або "ні".

Кардаш – колишній генерал збройних сил Іраку, який служив у свій час під керівництвом страченого іракського лідера Саддама Хусейна.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Пара скористалася заворушеннями внаслідок вторгнення США в Ірак 2003 року, яке скинуло Хуссейна, щоб створити потужну бойову мережу.

Зрештою, Джолані відмовився об'єднати свою сирійську групу з Багдаді, коли останні поширилися там, використовуючи громадянську війну, яка вибухнула в 2011 році, коли США, Туреччина та інші регіональні держави підтримали повстання повстанців і джихаді проти сирійського президента Башара Асада.

Нагадаємо, бойовики ІД закатували десятки християн. Бойовики терористичного угрупування "Ісламської держави" замордували 34 ефіопських християн і поховали їх у братській могилі.

Раніше "Знай.uа" писав, що головний борець з ІГ втік від Трампа: кожен, хто бачив такий конфлікт, погодився б. Спецпредставник США в коаліції по боротьбі з ИГИЛ Бретт Макгерк вирішив покинути свій пост.

Також "Знай.uа" писав про те, що Силовики схопили небезпечного терориста з Росії, список його "заслуг" вражає: ИГИЛ, Сирія, і це ще не все.