Археологи знайшли частину 2000-річної "загубленої" вулиці, побудованої Понтієм Пілатом, яка, ймовірно, послужила маршрутом для паломництва в древньому місті.

В Єрусалимі розкопали 2000-річну вулицю, побудовану за часів Понтія Пілата. Давня алея, по якій прочани йшли до Храмової гори, була вперше виявлена ​​британськими археологами в найстарішому населеному районі Єрусалиму - Місті Давида - в 1894 році. Про це повідомляє DailyMail.

Під бруківкою дослідники знайшли понад 100 монет, за допомогою яких вдалося датувати вулицю приблизно 31 роком н.е. Археологи вважають, що вулиця була замовлена ​​Понтієм Пілатом - римським губернатором провінції Іудея, найбільш відомим як чиновник, який керував судом над Ісусом.

Група археологів з Управління старовини Ізраїлю і Тель-Авівського університету розкопувала 220-метрова ділянка стародавньої вулиці протягом шести років.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Дорога веде від Силоамській купальні до Храмової гори. Обидва пам'ятники мають величезне значення для послідовників іудаїзму і християнства. Храмова гора, розташована в Старому місті Єрусалиму, шанувалася як священне місце протягом тисячоліть. Саме там, за переказами, Ісус зцілив сліпого чоловыка, відправивши його вмитися в Силоамській купальні.

Нагадаємо, археологи розкопали древню невідому будівлю в центрі Києва

Як повідомляв портал Знай.ua, єгипетські археологи знайшли 20 стародавніх саркофагів

Також Знай.ua писав, археологи виявили унікальні піраміди, набагато старші за єгипетські