Увага мільйонів людей прикована до королівської родини Великобританії. Особливо прискіпливо стежать за королевою Єлизаветою II. Про життя королеви оточуючі знають не так багато, як здається. Однак у її біографії є дуже цікаві моменти.

Сама Єлизавета була третьою у черзі на трон, тому ймовірність того, що вона стане королевою була вкрай мала. Однак її дядько відрікся від престолу, і коронували її батька Георга VI. Таким чином, вона стала прямою спадкоємицею.

королева Єлизавета ІІ

У 1945 році королева вступила в жіночі загони самооборони. Вона ніколи не брала участь в бойових діях, зате отримала спеціальність механіка і ще багато корисних навичок.

Цікаво, що свого чоловіка Філіпа Маунтбаттена Єлизавета зустріла у 8-річноу віці й відразу проявила до нього інтерес. Однак Філіп довго не відповідав їй взаємністю. Вся сім'я Єлизавети опиралася їх шлюбу, але всупереч всьому Єлизавета вийшла заміж за кохану людину у 21 рік.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Єлизавета II

Також цікаво те, що королева 2 рази святкує свій день народження в колі сім'ї та офіційно на початку літа. Ця традиція була введена Едуардом VII і досі популярна.

Королева Великобританії для 93 років виглядає просто чудово, до того ж, вона продовжує вести активний спосіб життя і їздити верхи. Шеф-кухар Даррен Макгрейді, який працював у Букінгемському палаці з 1982 по 1993 рік, заявив, що завжди дотримувався правила "чим простіше, тим краще".

Нагадаємо, що Кейт Міддлтон повторила легендарний образ принцеси Діани під час королівського туру: нереальний шарм.

Як повідомляв портал "Знай.ua", принцеса Беатріс відставила ревнощі і запросила на весілля несподіваних гостей: внучка Єлизавети ІІ показала приклад всьому світу.

Також "Знай.ua" писав, що Кейт Міддлтон і принц Вільям забралися в Гімалаї заради благої мети: повторили подвиг Діани.