У Барселоні розгорілися масові протести. Це вже шостий день протестів у місті, які були спричинені вироком для дванадцятьох каталонських політиків, що виніс Верховний суд Іспанії щодо референдуму у 2017 році. Так, суд визнав референдум незаконним та засудили політиків до ув'язнення строком до 13 років.

У місто щодня продовжують прибувати протестувальники, передають місцеві ЗМІ. Так, кілька сотень молодих людей, приховуючи свої обличчя, заблокували широкий бульвар у центрі міста біля штаб-квартири поліції. Вони встановили сміттєві контейнери на вулиці перед кордоном правоохоронців та підпалили їх.

Намагаючись стримати агресивних молодиків, поліція стріляла гумовими кулями і застосувала кийки. В результаті заворушень, троє людей було затримано.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес підтвердив право громадян на протест, але попередив, що винні в актах насильства будуть покарані.

Зазначимо, що протести пов'язані з референдумом про відокремлення Каталонії від Іспанії. 1 жовтня 2017 року влада Каталонії відкрили виборчі дільниці і поставили в бюлетенях одне питання: чи хочете ви, щоб Каталонія була незалежною державою у формі республіки? "За" проголосувало понад 90%.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Нагадаємо, що протестуючі влаштували масштабний бунт в аеропорту: зіткнення з копами неминуче, фото і відео.

Як повідомляв Знай.uа, шеф-кухар розкрив секрет вічної молодості королеви Єлизавети II: келих солодкого вина і шоколадка.

Також портал Знай.uа писав, батько влаштував дітям катівню у підвалі: 9 років примушував чекати кінця світу, фото.