Німеччина та інші союзники з НАТО проводять секретні військові навчання, сценарій яких передбачає ядерну війну.

Як повідомляє DW, про військові навчання, в межах яких союзники з Північноатлантичного Альянсу відпрацьовуватимуть використання ядерної зброї, дізналася німецька агенція dpa.

Зазначається, що самі навчання носять назву Steadfast Noon (Непохитний полудень).В рамках маневрів відпрацьовуватимуть використання винищувачів-бомбардувальників, а також встановлення ядерної зброї на літаки.

Крім того, учасники військових навчань відпрацюють безпечне переміщення ядерної зброї з підземних сховищ до літаків. Тренувальні польоти проходять без ядерних бомб.

Більш детальна інформація про навчання наразі відсутня. Проте, як зазначає dpa, опубліковані в інтернеті фотографії вказують на участь в маневрах італійської авіації.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Показати ще

Від німецької армії в навчаннях беруть участь літаки Panavia Tornado 33-ї тактичної авіаційної ескадри. Вони розташовані на базі Бюхейль в Айфелє, як зазначає видання, там можуть зберігатися американські водневі бомби B61.

Panavia Tornado

Винищувач Eurofighter - сучасний бойовий літак бундесверу

Нагадаємо, у вересні на Львівщині пройшли міжнародні військові навчання "Rapid Trident 2019" з участю більше 3 тисяч військовослужбовців армій 14 країн.

Як повідомляв портал Знай.ua, 4-а окрема танкова бригада ЗСУ успішно завершила бойові навчання: танкісти відпрацьовували тактичну підготовку.

Також Знай.ua писав, в зоні проведення ООС пройшли тактичні навчання з протиповітряної оборони.