На парламентських виборах у Польщі партія "Право і Справедливість" (PiS) Ярослава Качинського набрала понад 43,7% голосів.

Такі дані були отримані за результатами обробки всіх голосів виборців, передає Укрінформ.

Партія Ярослава Качинського PiS ("Право і справедливість") здобула очікувану перемогу з великим відривом. А от партія "Конфедерація", яку називають "друзями Путіна" і якій прогнозували поразку, набрала майже сім відсотків голосів виборців.

Зазначається, що націоналісти і прихильники політики Путіна з угруповання "Конфедерація" проходять у Сейм з більш ніж 6,7% голосів підтримки. Однак це 5-й результат на виборах.

Друге місце зайняла ліберальна "Громадянська платформа" (КО) - 27,24%, а Cоюз демократичної лівиці (SLD) узяв третє місце - понад 12,5%. Ще 8,5% голосів дісталося Польській селянській партії (PSL). На виборах в Сенат PiS набрала більше 44,7%, KO - більше 35%, PSL - 5,7%.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Показати ще



Згідно з результатами виборів, в Сеймі Польщі вдруге поспіль буде створено однопартійну більшість партії PiS. Партія Качинського також самостійно сформує уряд. За попередньою інформацією, новий польський уряд може бути сформовано вже через два-три тижні. Його знову може очолити Матеуш Моравецькій.

У той же час, в Сенаті Польщі може скластися ситуація, при якій PiS змушена буде шукати партнера для створення більшості.

Нагадаємо, Ярослав Качинський вирішив взяти реванш

Як повідомляв портал Знай.ua, Польща "приєднала" собі Львів і Луцьк.

Також Знай.ua писав, у 2018 році Польща заборонила в'їзд майже 47 тисячам українців