В Угорщині у другій половині 2019 року зросла на 8-9% заробітна плата, причиною цього посужило зростання мінімального окладу і дефіцит робочої сили. Втім, в деяких регіонах країни нерівномірність доходу дуже відчутна.

Робочі

Як повідомляє угорське Центральне статистичне управління, середня зарплата в Будапешті склала 900 євро (300 тис. форинтів)/місяць в першій половині року. А в області Саболч-Сатмар-Берег на сході за цей же період середня зарплата була 490 євро. Ця область, яка межує із Закарпатською областю України, найбідніша в країні.

У північно-західній Угорщині спостерігаються найвищі зарплати, тому що там розташовані мультинаціональні компанії. Чим далі від них, тим менше зарпата.

Середня заробітна плата в 720 євро є тільки у 3 з 19 угорських областей.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Статистична карта

Центральне статистичне управління передає, що працівники-іноземці заробили в 2019 році на 30% більше, ніж у 2018. Загальна сума доходу - 845 млн. євро. У цьому році кількість іноземних працівників у компаніях збільшилася до 75 тис. осіб. І навіть така кількість приїжджих не перекриває дефіцит робочої сили в Угорщині - 200 тис. вакансій вільно в даний момент.

Нагадаємо, раніше на львівському кордоні - порожньо, заробітчани все пояснили.

Також Знай.uа писав, що заробітчан жорстоко побили в Польщі через українську мову: вийшли покурити, і....

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що десятки заробітчан в Одесі поставили дружкам Труханова жорсткий ультиматум.