Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) планує провести марафон космічних прогулянок, серед яких планується одна така, що повністю буде проводитись жінками. Це станеться вперше в історії. Про це повідомляє Space.com.

"Дві жінки, що знаходяться в даний час на Міжнародній космічній станції, астронавти NASA Христина Кох і Джессіка Меїр, здійснять спільний вихід у відкритий космос 21 жовтня. Це буде четвертий з 10 запланованих космічних заходів протягом наступних трьох місяців, і це буде перший спільна прогулянка двох жінок в космосі", - йдеться у повідомленні.

політ у космос

Як зазначає видання, попри те, що космонавти і астронавти здійснили понад 200 польотів в космос для будівництва та обслуговування Міжнародної космічної станції, тільки 15 жінок коли-небудь здійснювали польоти в космос і їх завжди супроводжували чоловіки.

До кінця 2019 року планується провести 10 виходів у відкритий космос. Перші п'ять будуть присвячені заміні батарей на сонячних антенах станції. Виходячи з опублікованого графіка, перший вихід намічений на 6 жовтня

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Людина у космосі

Вперше в історії лише "жіночий" вихід у відкритий космос планувався в кінці березня. У ньому повинні були взяти участь американки Христини Кук і Енн Макклейн. Однак вихід не відбувся оскільки для Макклейн не було готового відповідного за розміром скафандра, а наявний давив жінці груди надто сильно. Потрібного розміру костюм доставили на станцію пізніше.

Нагадаємо, вчені за допомогою скальпеля "записали" інформацію в мозок: подробиці революційного відкриття.

Як повідомляв Знай.uа Марс нарешті звернувся до людей: як лунають жахливі "слова" Червоної планети, відео.

Знай.uа писав, знайдено свідоцтва найжорсткіших у світі тортур, незбагненно: розіп'яли, проткнули і обезголовили.